Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Shopping i London – något för alla

Som ett av de mest populära globala modecentrerna är det bara naturligt att London ska skryta med ett antal önskvärda shoppinggator och shoppingbutiker. I själva verket, om du kan komma över de höga levnadskostnaderna, erbjuder London en av världens bästa platser för shopping pauser – och alla som tänker påbörja en shopping semester i London kommer definitivt att kunna hitta ett område i staden där de kan hitta nyckeln till alla deras önskemål.

Först och främst kommer shoppare i London att älska den världsberömda Oxford Street – Europas livligaste shoppingdistrikt. Oxford Street sträcker sig över två kilometer och erbjuder detaljhandlare en mängd mode-, skor- och klädbutiker – av vilka många inkluderar flaggskeppsbutiker av stora brittiska märken. Till exempel på Oxford Street hittar du varuhuset Selfridges – en shoppingcentral i London, samt Marks and Spencer, John Lewis, Debenhams, House of Fraser, HMV, Borders, Disney Store och Topshop, där den senare hävdar att vara ”världens största modebutik”.

Om du letar efter en mer alternativ plats för din shoppingresa i London, gå direkt till Camden Market. Camden Market består av en rad marknader, inklusive Camden Lock Market, Stables Market, Buck Street Market och Inverness Street Market. Här hittar du en mängd olika marknadsställningar som säljer offbeat, vintage- och begagnade kläder, samt handgjorda hantverk, accessoarer och andra varor som klockor, parfymer, olja – Läs mer. Du hittar också en av Londons äldsta gatumarknader i Portobello Road, i Londons Notting Hill-distrikt. Medan Portobello Road Market också erbjuder unika vintagekläder, är det dessutom känt som en av Londons främsta destinationer för antiköpning – så det är säkert att tillgodose shoppare med olika intressen.

Londons mest prestigefyllda shoppingdestination är dock Knightsbridge, hem till några av Europas mest exklusiva designerbutiker och butiker. I Knightsbridge-området finns Storbritanniens två främsta lyxvaruhus – Harrods och Harvey Nichols – samt ledande designermärken, inklusive Cartier, Jimmy Choo, Chanel, Stella McCartney och Vivienne Westwood. Och populariteten för weekendshopping i Knightsbridge innebär att hotell i närheten av Harrods är mycket efterfrågade, vilket säkerställer att Knightsbridge är en förstklassig shoppingplats i London året runt.

Dessutom är Knightsbridge och dess omgivningar i Mayfair och Chelsea hem för ett antal konst- och modeskolor. Som ett resultat erbjuder London – som Paris, Milan och New York – ett ständigt regenererande modeklimat när nya generationer av designers och artister kommer och går med regelbunden frekvens.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar